Kalle Kallion kotosivutSateenkaarilippu
KalleMuseotMennytRauhaTaidePolkujaPortfolio

 

 

> RAUHA

> PASIFISTIN TYÖPÖYDÄLTÄ

LINKKEJÄ:

Sadankomitea

Rauhanasema

Pax

Suomen Rauhanliitto

 

Rauha

Olin aktiivisesti mukana suomalaisessa rauhanliikkeessä vuodesta 1997 noin vuoteen 2010 saakka. Rauhanliike vaikuttaa muun muassa tutkimuksen, kirjoittamisen, lobbauksen, mielenosoittamisen, kulttuurin ja kasvatuksen keinoin. Vaikka meillä on taipumusta avarakatseiseen maailmanparantamiseen, rauhanpolitiikan koko kenttää ei voi yksi ihminen hallita. Itse seurasin tarkimmin

  • aseistakieltäytymiseen liittyviä kysymyksiä
  • Suomen turvallisuuspolitiikkaa
  • rauhanliikkeen ja pasifismin historiaa
  • rauhankulttuuria ja -kasvatusta

Tulin mukaan rauhantyöhön Helsingin yliopistolla ja vuonna 1999 huomasin pyöriväni myös Rauhanasemalla lähinnä taittamassa ja toimittamassa Pax- ja Ydin-lehtiä. Siinä sivussa tuli järjestettyä lukuisia rauhantapahtumia, olin muun muassa näkyvästi mukana Irakin sodan vastaisissa mielenosoituksissa. Vuosina 2004-2010 toimin Sadankomitean puheenjohtajana, jonka jälkeen olen ollut enemmänkin rauhanpassiivi kuin aktiivi.

Rauha ei ole päämäärä, johon pyritään aseiden avulla, vaan kestävä rauhantila voidaan saavuttaa ainoastaan väkivallasta johdonmukaisesti kieltäytymällä. Kirjoituksiani rauhasta on luettavissa pasifistin työpöydältä.

  KALLE MUSEOT MENNYT RAUHA TAIDE POLKUJA PORTFOLIO