Kalle Kallion kotosivutKuvio Ameriikan arkun kannesta
KalleMuseotMennytRauhaTaidePolkujaPortfolio

 

 

> MUSEOT

> MUSEOMIEHEN TYÖPÖYDÄLTÄ


LINKKEJÄ:
Työväenmuseo Werstas

Suomen museoliitto

Suomen museot

Seurasaaren ystävät

 

Museot

Kipinä museoalalle syttyi Seurasaaren ulkomuseossa, jossa työskentelin joka kesä vuosina 1998-2002. Suomen museoliiton tiedottajana työskentelin kaksi ja puoli vuotta ja toukokuussa 2005 siirryin Werstaan johtajaksi Tampereelle.

Olen kiinnostunut museoista varsin laajasti, mutta muutamat kysymykset nousevat ylitse muiden. Erityisen kiinnostavia aiheita tällä hetkellä ovat:

  • museologia
  • museo-oppiminen
  • museot työyhteisöinä
  • työväen museot
  • museot ja yhteisöt

Museoilla on tärkeä tehtävä aineellisen kulttuuriperinnön tallentajina ja tutkijoina, historiakuvan rakentajina ja osana kollektiivista muistia. Suomalaisten museoiden toiminta ei rajoitu museorakennuksiin, vaan museot ovat aktiivisia vaikuttajia muun muassa kulttuuriympäristöjen suojelussa.

Työväenmuseo Werstas on valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian erikoismuseo, joka toimii Finlaysonin tehdasalueella Tampereella. Kokoelmissa on noin 60.000 esinettä ja 360.000 valokuvaa. Werstaalla voi tutustua työväenmuseon vaihtuvien ja perusnäyttelyiden lisäksi Höyrykonemuseoon ja Vapauden museoon. Museon toiminta-ajatus kiteytyy sanapariin "reilusti historiaa".

Museoita käsitteleviä kirjoituksia löytyy museomiehen työpöydältä.

  KALLE MUSEOT MENNYT RAUHA TAIDE POLKUJA PORTFOLIO